Soloreis

Voor werknemers en zelfstandige ondernemers die meer voldoening uit hun werk willen halen.

Werk is een belasting

AV_kompas-koers-route150dpiJe hebt werk, maar vindt het niet echt leuk. Je wil een andere baan, maar weet niet goed wat dan wél bij je past. Je weet niet welke stap je nu moet zetten en blijft hangen in je huidige baan, waar je je dagelijks met moeite naartoe sleept.

Of je hebt geen baan (meer), maar bent wel actief op zoek. Je weet niet goed wat je zoekt, je solliciteert op allerlei functies. ‘Als het maar leuk is en het salaris okee…’ Je focus is onduidelijk, en je sollicitatiebrieven daardoor ook. Gevolg: je wordt niet uitgenodigd op gesprek.

Zou het niet fantastisch zijn als je scherp in beeld hebt wat jouw talenten zijn en wat je daarmee kunt, als een kompas? Zodat je gericht solliciteert en veel sneller op gesprek wordt gevraagd?

Werken wordt weer leuk

Ik help mensen zoals jij om helder te krijgen waar hun talenten liggen en hoe ze daarmee leuk werk kunnen krijgen. Dat doe ik op basis van het boek ‘Business Model You!’. De titel zegt het al: jij bent het businessmodel, jij staat centraal. Aan de hand van een specifieke methode bepalen we één op één onder meer je talenten, je waarde, hoe je die levert en wat het oplevert.

Voor wie?

Deze methode is geschikt voor alle mensen die (ander) werk zoeken. Dat kunnen werknemers zijn, maar ook zzp’ers die een bedrijf willen beginnen of een andere koers willen gaan varen. En deze aanpak is ook waardevol bij bijvoorbeeld ontslagdreiging, reorganisaties, sollicitatiegesprekken en onderhandelingen.

Samen maken we persoonlijke keuzes met invloed op je werk of bedrijf.

Wat krijg je?

Business_model_you_coverAllereerst krijg je natuurlijk het boek ‘Business Model You!’. Ik help je stap voor stap door het boek heen en bied hulp bij de opdrachten. Die kan je ook zelf maken – het boek is los te koop in de boekhandels – maar veel mensen willen toch graag hulp en verdieping.

Ik help je de theorie toe te passen en conclusies te trekken. Zo weet je precies wat de theorie concreet voor jou betekent.

In het basispakket krijg je verder:

  • 4×1 uur coaching live of via Skype bij elk hoofdstuk
  • tussendoor begeleiding per e-mail

Je investering is € 597,- incl. het boek. Die investering is slechts eenmalig, want de kennis kan je altijd weer toepassen bij veranderingen in je (werkzame) leven. Je vindt sneller werk dat bij je past en waar je energie van krijgt; de kosten heb je er dus al gauw uit.

Het pluspakket is 1 intensieve dag waarop we samen je talenten op een rij zetten. Je moet het boek vooraf gelezen hebben en het één en ander voorbereiden.

Je investering is € 1.197,- incl. het boek. Ook hier geldt: die investering is slechts eenmalig, want de kennis kan je altijd weer toepassen bij veranderingen in je (werkzame) leven. Je vindt sneller werk dat bij je past en waar je energie van krijgt; de kosten heb je er dus al gauw uit.

Het voordeel van het pluspakket ten opzichte van het basispakket, is dat we samen gefocust kunnen werken aan jouw Business Model. De ervaring leert dat deze focus zorgt voor meer diepgang en betere resultaten, en bovendien voor een concrete en snelle afronding van het traject. Jij en ik hebben samen een hele dag aandacht voor jou!

Resultaten

Bij beide trajecten boek je de volgende resultaten:

  • Je hebt veel helderder zicht op waar je goed in bent en hoe je dit inzet in je werk.
  • Je komt veel beter beslagen ten ijs op belangrijke momenten zoals sollicitaties, salarisonderhandelingen, re-integratietrajecten of ontslagdreigingen.
  • Je leert hoe je je passie kunt koppelen aan je werk, zodat je voortaan werkt met voldoening en plezier!

Veelgestelde vragen

Sommige klanten vragen: “Waarom zou ik jou inhuren als ik de oefeningen zelf kan maken?”
Natuurlijk kan je de oefeningen in het boek zelf maken; dat is ook de bedoeling. Maar omdat het boek voor een heel breed publiek geschreven is, zijn de oefeningen ook algemeen.

Als je veel preciezer wil weten hoe jij het beste eruit kan halen, zodat jouw unieke talenten glashelder worden, dan is een dag met een coach een goede investering. Samen vertalen we de algemeenheden uit het boek naar jouw specifieke situatie, zodat je precies weet wat je doelen zijn en hoe je die bereikt. En omdat je dan scherp zicht hebt, kom je ook eerder in actie om die doelen te halen dan wanneer het vaag is en je niet precies ziet of weet wat je volgende stap is.

Anton de GierJouw coach is mede-auteur van ‘Business Model You!’

Dat scherpere zicht op je talenten krijg je door de coaching die ik, Anton de Gier, bied. Ik ben mede-auteur van het boek Business Model You! dat ten grondslag ligt aan het traject; ik heb samen met andere auteurs de methode uitgedacht. Mijn bijdrage zit vooral in het bedenken van de oefeningen.

Wil je dus de mogelijkheden van het boek en de methode optimaal benutten? Neem dan niet zomaar een coach in de arm, maar iemand die aan de wieg van deze methode gestaan heeft.

Wat maakt dit boek bijzonder?

  • Het is heel praktisch door de voorbeelden en de keuzes van anderen.
  • Het is gebaseerd op Business Model Generation van Alexander Osterwalder. Dat is een visuele methode die je helpt om op één pagina jouw persoonlijke businessmodel weer te geven. Dat triggert om verbanden te leggen en na te denken over het totaalplaatje.
  • De combinatie van de harde (want wetenschappelijk onderbouwde) businessmethode en de ‘zachte’ kant van persoonlijke ontwikkeling. Dat slaat een brug tussen persoonlijke doelen en doelen op het gebied van werk.
  • Het boek is op een bijzondere manier geschreven. Het komt voort uit Business Model Generation, een eerder boek van Alexander Osterwalder, die graag nieuwe businessmodellen bedenkt. Het boek Business Model You! is ontstaan door co-creatie, waardoor er veel inzichten van verschillende work-lifecoaches in staan. Extra waardevol dus en out of the box. En dat buiten de lijnen denken is dan weer een inspiratiebron voor de gebruikers van het boek en de methode.

Meer weten?

Wil jij weten of zo’n persoonlijk businessmodel wat voor jou is? Meld je dan aan voor de KoersCheck. Dan bekijken we samen wat je het beste kunt doen om op koers te raken.

Naar de gratis KoersCheck