Hulpkapitein

Ondersteuning bij het halen van je doelen en het laten groeien van je bedrijf.

AV_gevaar-haai150dpiHaaien

Mijn klanten hebben vaak het gevoel dat ze tussen de haaien varen; overal loert gevaar. Ze zien zo veel problemen, dat ze niet welke ze als eerste moeten oplossen.

Welke koers moeten deze ondernemers kiezen om zonder kleerscheuren goede resultaten te behalen? Ze weten het niet en blijven in kringetjes ronddraaien.

Stilstand is achteruitgang

En wie blijft ronddraaien, komt niet verder. Bovendien weten we allemaal dat stilstand achteruitgang is. De bedrijven die ik help, werden belemmerd in hun groei en de ondernemers bleven spreekwoordelijke brandjes blussen. Ze hadden simpelweg geen tijd en ruimte om te werken aan bedrijfsgroei; al hun tijd ging op aan voorkomen dat je tegen een mijn vaart.

Het vervelende is dat daardoor de omzet minder hard of zelfs helemaal niet groeit.

Hulpkapitein maakt organisatie volwassen

AV_loods-voor-juiste-koers150dpiDoor een hulpkapitein in te zetten, realiseer je wél die omzetgroei die je voor ogen hebt. Je krijgt behalve tijd voor werken in je bedrijf ook tijd om te werken aan je bedrijf. De structuur van je bedrijf groeit, en daarmee wordt jouw organisatie volwassen.

Voorbeelden van resultaten die ik als hulpkapitein mee heb helpen bewerkstelligen, zijn onder andere:

 • de realisatie en marketing van een nieuw online platform
 • omzetverdubbeling voor een online warenhuis
 • een strategisch verandertraject voor een multinational, binnen budget én 2 maanden eerder dan gepland. Met name de introductie van SCRUM als methode voor businessprojecten was van invloed op het resultaat.

Wat krijg je concreet?

Je krijgt minimaal 3 maanden ondersteuning van mij als hulpkapitein. Want een koers bedenken en uitzetten is één ding, maar dan vervolgens jouw schip met alle mensen aan boord meekrijgen, is heel wat anders. Dat vraagt tijd, geduld en de juiste vaardigheden.

De inhoud van de opdracht bepalen we samen. Deze is immers in grote mate afhankelijk van je doelen en de behoeften van je bedrijf. Om je toch enige houvast te geven, bied ik mijn ondersteuning als hulpkapitein aan in 3 pakketten, die van elkaar verschillen in duur, intensiteit en mate van resultaatverantwoordelijkheid.

Brons

 • Duur: 3 maanden
 • Intensiteit: elke 14 dagen een dag face-2-face contact op een locatie naar keuze + 2 uur per week ‘digitaal’ contact (telefoon, mail, Skype)
 • Investering: € 5.997,- excl. btw.

Zilver

 • Duur: 6 maanden
 • Intensiteit: wekelijks een dag face-2-face contact op een locatie naar keuze + 4 uur per week ‘digitaal’ contact (telefoon, mail, Skype)
 • Investering: € 24.997,- excl. btw.

Goud

 • Duur: 12 maanden
 • Intensiteit: wekelijks een dag face-2-face contact op een locatie naar keuze + 4 uur per week ‘digitaal’ contact (telefoon, mail, Skype) + 1x facilitering ‘directie-weekend’, gericht op (her)ijking van de strategie en concrete acties bepalen om die strategie uit te voeren.
 • Investering: € 49.997,- excl. btw.

Wil je sowieso meer dan brons of zilver? Dan is het sleepboottraject misschien meer wat voor jou.

Wat krijg je nog meer?

 1. Je haalt je doelen, omdat je je boot op tijd (weer) op koers krijgt.
 2. Je bedrijf groeit in omzet, aantal medewerkers en/of structuur. Je bedrijf wordt volwassen.
 3. Een concreet actieplan om je doel te bereiken.

AV_bedrijf-wil-groeien150dpi

En wie is dan die hulpkapitein?

Jouw hulpkapitein is Anton de Gier. Samen met jou en je collega’s breng ik je organisatie weer op koers. Ik help je je visie te implementeren en ruimte te creëren om te werken aan de toekomst van je bedrijf. Niet meer alleen brandjes blussen, maar werken aan grote doelstellingen. Dat woord samen vind ik belangrijk; alleen dán bereik je het beste resultaat.

AV_reddingsboei-hulp-help150dpiDoor met alle betrokkenen de interactie aan te gaan, ontstaan snel veel nieuwe ideeën. Mijn doel is niet een lijvig rapport, maar een plan met concrete stappen, zodat we snel aan de slag kunnen om jouw bedrijf op koers te krijgen, zodat het kan groeien. En dat plan komt er door onze samenwerking, mijn originele ideeën, pragmatische aanpak en vermogen om verbanden te leggen die anderen niet (gauw) zien.

Veelgestelde vragen

Ik wil de sleutels niet uit handen geven; kan ik je dan wel inhuren?

Ja, dat kan zeker. Jij houdt het roer in handen, jij blijft kapitein op je eigen schip. Ik ben je hulpkapitein en zal het roer nooit overnemen. Ik ben wél je steun en toeverlaat en geef alle hulp die nodig is, maar ik neem nooit jouw plek in.

En als je dan klaar bent en weg uit onze organisatie – wat dan? Hoe blijven we dan op koers?

Tijdens onze samenwerking zorg ik ervoor dat de opgedane kennis en ervaring in jouw organisatie geborgd blijft, doordat jij aan het roer blijft en ik jouw mensen help om zelf het werk te doen. Daardoor blijven de benodigde kennis en vaardigheden binnen boord, ook als ik weer weg ben.

Ik zit niet te wachten op dikke rapporten… Hoe zit dat met jouw dienstverlening?

Ik houd ook niet van adviesrapporten; ik richt me op concrete actiepunten. Mijn insteek is pragmatisch. Dus we zitten op één lijn.

Vaar jij weg uit het mijnenveld?

Wil je niet blijven ronddraaien in kringetjes? Wil jij ook uit het mijnenveld weg, maar weet je niet hoe? Doe dan de KoersCheck; dan bekijken we samen wat je nodig hebt en of ik je kan helpen.

Wil je liever eerst kennis maken met mijn aanpak? Download dan de gratis tips ‘5 manieren om je organisatie mee te krijgen’.

Beperkte ruimte om te helpen

Op dit moment heb ik helaas geen ruimte voor nieuwe klanten, maar vanaf maart 2016 kan ik weer bedrijven helpen. Maximaal 3 tegelijk, omdat ik graag de tijd neem voor al mijn klanten. Omdat de opdrachten verschillen in lengte en intensiteit, kan ik niet precies aangeven hoe mijn agenda er dan uitziet.

Maar ben je geïnteresseerd in een hulpkapitein en wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Doe dan in elk geval de gratis KoersCheck; dan bekijken we samen alvast wat je het beste kunt doen om op koers te raken.

Naar de gratis KoersCheck

 

Nog meer mogelijkheden

Wil je meer? Dan is de sleepboot misschien geschikt voor jouw bedrijf. Wil je juist een korte interventie? Dan is de routekaart een mooie dienst.

Vergelijk eenvoudig de 3 verschillende diensten in dit overzicht, om te zien wat het beste bij je past.

O, en vergeet niet de gratis tips te downloaden.