Sleepboot

Voor bedrijven die weten waar ze heen willen, maar hulp nodig hebben om de juiste koers te bepalen, op koers te raken of extra kracht zoeken om hun doelen sneller te bereiken.

Te langzaam

AV_verrekijker-op-koers-visie150dpiJe weet wat je wil, je visie is helder. Misschien heb je zelfs al een koersverandering ingezet. Maar het gaat je te langzaam of je project dreigt uit de rails te lopen. Je ziet dat je boot niet snel genoeg draait om een aanvaring met de wal of een ander schip te voorkomen.

Je haalt je doelen niet

Je voorziet ook al dat je bedrijf hierdoor gaat achterlopen op schema; je gaat je doelen niet halen. Je omzet valt lager uit, je haalt het gewenste marktaandeel niet of je kan niet inspelen op verandering.

Zo verlies je klanten, wordt je marktaandeel kleiner of is je nieuwe product niet op tijd af.

Dat hoeft niet zo te blijven als je een sleepboot inzet

Met extra uitvoerende en richtinggevende kracht, een sterke motor die je helpt, kan jij je doelen wél halen. Je krijgt er een goede leider bij, die je bedrijf sneller de goede richting uit laat gaan, en die je mensen helpt in mogelijkheden te denken. Samen brengen we je bedrijf op koers en brengen het vooruit, zodat je je doelen wel haalt.

Daarbij gaat het vooral om focus en gerichte aandacht. Mijn ervaring is dat een groep mensen in korte tijd bergen kan verzetten en doelen kunnen halen die onmogelijk lijken, zolang je ze maar laat focussen op dat doel. Als leider met operationele verantwoordelijkheid is die focus vaak een probleem. Er zijn nou eenmaal altijd duizend-en-één dingen die om (een klein beetje) aandacht vragen.

Daarom is een ‘sleepboot’ zo krachtig. Een projectleider, interim-directeur, verandermanager of hoofd van een afdeling met maar 1 doel: zo snel mogelijk de nieuwe koers inslaan!

Voorbeelden van resultaten die ik in ‘sleepboot’-rollen gehaald heb:

  • Op tijd en binnen budget een groot IT-project opleveren, terwijl er 9 maanden achterstand was op de planning toen ik begon.
  • Binnen 3 maanden de klanttevredenheid van de IT-divisie van een multinational significant verhogen.
  • Binnen 2 jaar omzet en aantal medewerkers verdubbeld van een aanbieder van een online product.
  • Binnen tijd en budget succesvol een verandertraject opleveren voor een divisie van een multinational (projectbudget 6 miljoen, omzet binnen projectscope € 1,5 miljard/jr).

Waarom een sleepboot?

Met een sleepboot:

  • wordt jouw bedrijf toekomstbestendig
  • vergroot je je marktaandeel
  • vergroot je je omzet
  • vaar je een nieuwe koers, waardoor je je geplande resultaten haalt (bijvoorbeeld: je project is op tijd klaar, je kunt de gewenste veranderingen doorvoeren)
  • krijg je snelheid én richting

AV_bedrijf-wil-groeien150dpi

Wat krijg je precies?

Mijn volledige aandacht en focus voor tenminste 3 tot 4 dagen per week, afhankelijk van de aard van de koersverandering of extra snelheid die je wil maken. Sleepboottrajecten kenmerken zich door een sterke focus op en verbondenheid met het resultaat van de opdracht, en nemen vaak het merendeel van mijn beschikbare tijd in beslag. Hoe we dat precies invullen, is afhankelijk van de aard van het doel dat je wil bereiken.

Investering

De investering is daarmee niet zonder meer concreet te maken. De prijs hangt af van onder meer de duur van het project en de zwaarte ervan. Kortom: een sleepboottraject is maatwerk, en de investering stellen we in overleg vast. Dat overleg kost je natuurlijk niets. De eerste stap op weg naar een sleepboottraject is de gratis KoersCheck.

Wie is dan die sleepboot?

Anton-5.jpgJouw sleepboot ben ik, Anton de Gier. Ik help je graag om je bedrijf de koers te laten varen die jij voor ogen hebt. Samen met jou en je collega’s breng ik je organisatie op koers. Ik help je je visie te implementeren en ruimte te creëren om te werken aan de toekomst van je bedrijf. Dat woord samen vind ik belangrijk; alleen dán bereik je het beste resultaat. Door met alle betrokkenen de interactie aan te gaan, ontstaan snel veel nieuwe ideeën.

Mijn doel is niet een lijvig rapport, maar een plan met concrete stappen, zodat we snel aan de slag kunnen om jouw bedrijf de gestelde doelen te laten halen. En dat plan komt er door onze samenwerking, mijn originele ideeën, pragmatische aanpak en vermogen om verbanden te leggen die anderen niet (gauw) zien.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik hoe groot de sleepboot moet zijn? Ofwel: ben jij de goede man voor mijn probleem?

Soms ben ik over- en soms ondergekwalificeerd. Om uit te vinden of jouw vraag en mijn aanbod een match zijn, kun je je het beste aanmelden voor de gratis KoersCheck.

Kan ik alvast kennis met je maken?

Ja, dat kan. Speciaal voor jou heb ik ‘5 manieren om de organisatie mee te krijgen’ geschreven. Laat je naam en e-mailadres achter, dan krijg je de tips meteen toegestuurd.

Je vindt nog meer over mij en mijn ervaring op de pagina ‘Over mij’.

Beperkt beschikbaar

Ik kan maar één boot per keer slepen. Dat wil ik goed doen, en dat kost tijd. Natuurlijk sta ik open voor het slepen van alle boten, maar ik selecteer wel op wat ik aankan en wat bij mij past. Dat geeft immers het beste resultaat in onze langdurige samenwerking. Wil je weten of jouw bedrijf en jouw vraag matchen met mijn ervaring? Vul dan de KoersCheck in.

Naar de gratis KoersCheck

 

Nog meer mogelijkheden

Wil je een kortere of minder intensieve interventie? Dan is de Routekaart of Hulpkapitein waarschijnlijk geschikt voor jou. Vergelijk hier eenvoudig de diensten, om te zien wat het beste bij je past.

O, en vergeet niet om alvast mijn gratis tips te downloaden.