Routekaart

Een 1- of 2-daagse workshop voor bedrijven die toe zijn aan de volgende stap in hun groei. Of het nou gaat om een marketingplan, een cultuurverandering, het ontwikkelen van een nieuw product of het uitzetten van een nieuwe strategie, het begint met het maken van een plan.

Doel zonder richting

AV_kompas-koers-route150dpiVragen die ik regelmatig krijg, zijn:

  • “We weten waar het probleem zit, maar hoe lossen we het op?”
  • “We lopen in een kringetje rond, hoe bereiken we ons doel?”
  • “Kan je helpen om een plan te maken waarmee we onze visie realiseren?”
  • “Hoe zetten we een strategie uit om te groeien?”

De bedrijven die ik help, hebben vaak een duidelijk doel voor ogen en de directieleden hebben soms ook sterke ideeën over hoe ze dat doel zouden willen bereiken, maar een plan ontbreekt. Het doel ligt aan de overkant van een onbekend water, waarin zich zichtbare en wellicht ook onzichtbare obstakels bevinden. Een duidelijke routekaart helpt dan om succesvol naar het doel te navigeren.

Herken je dat?

Zonder concreet plan blijf je in een kringetje lopen. Zie je mogelijkheden of juist beren op de weg? Hoe krijg je grip op de volgende stap die je wil zetten? Zo lang dit onduidelijk is, kan je bedrijf niet groeien; met het gevolg dat je omzet misloopt.

Concreet

Een plan – dat is wat je nodig hebt. Een plan waarin duidelijk staat welke stappen je concreet gaat zetten en hoe je de spreekwoordelijke beren uit de weg gaat of veilig door het mijnenveld vaart. Pas dan kun je met je bedrijf gaan groeien en een doorbraak forceren.

AV_routekaart150dpi

 

Wat krijg je?

  1. Een duidelijk en gedragen doel; je hebt zicht op waar je heen wil.
  2. Een concreet stappenplan om dat doel te bereiken – de routekaart.
  3. Snel resultaat, binnen 1 of 2 workshopdagen.

Afhankelijk van wat je bedrijf nodig heeft om te groeien, kan uit de workshop een heel nieuw product of een heel nieuwe dienst naar voren komen. Dat gebeurt bijvoorbeeld als je wel ongevéér een idee hebt van wat je wil bereiken, bijvoorbeeld omzet X draaien, maar nog niet precies weet hóe.

AV_bang-voor-verandering150dpi

Door wie?

Anton de GierJouw routekaart wordt door mij, Anton de Gier, persoonlijk opgesteld. Samen met jou en je collega’s. Dat woord samen vind ik belangrijk; alleen dán bereik je het beste resultaat. Door met alle deelnemers de interactie aan te gaan, ontstaan snel veel nieuwe ideeën.

Mijn doel is niet een lijvig rapport, maar een plan met concrete stappen, zodat jouw bedrijf kan groeien. En dat plan komt er door onze samenwerking, mijn originele ideeën, pragmatische aanpak en vermogen om verbanden te leggen die anderen niet (gauw) zien.

Veelgestelde vragen

Klanten vragen mij, voordat ze met me in zee gaan: “Hoe weet ik dat jij de juiste persoon bent? En dat ik niet bijvoorbeeld een marketingspecialist moet hebben?”

Mijn kracht is dat ik heel snel de samenhang binnen het grotere geheel zie en verbanden leg tussen verschillende disciplines. Daardoor kan ik het probleem aanwijzen, ook als dat voor jou nog niet (helemaal) duidelijk is.

Ik heb een brede achtergrond, met ervaring in zeer uiteenlopende branches. En als je wil groeien, moet je je – zo is mijn ervaring – juist niet beperken tot één expertisegebied.

Als je snel concrete stappen wil zetten, heb je niet veel aan een specialist die dikke rapporten aflevert. Jij wil weten wat je morgen kunt doen om je doel te bereiken.

Een andere vraag is: “Krijg ik dan niet alleen maar een dik rapport en dat is het dan?”

Nee, je krijgt een concreet stappenplan. Ik houd ook niet van eindeloze vergaderingen, lange trajecten en dikke rapporten. Bij mij krijg je in zeer korte tijd concrete handvatten en actiepunten om mee aan de slag te gaan.

Investering

De investering in een workshop is € 1.497,- voor 1 dag en € 2.497,- voor 2 dagen. De prijzen zijn excl. btw. Je krijgt uiteraard een workshop op maat; de vragen zijn immers per bedrijf weer anders.

De locatie is in overleg, maar liefst buiten kantoor. Dat schept afstand van het dagelijkse werk, waardoor de creativiteit gaat stromen en de beste ideeën ontstaan.

Gun jij jouw bedrijf groei?

Zoek je iemand die jouw bedrijf helpt groeien? Vraag dan een KoersCheck aan. Daarin bespreken we wat jij nodig hebt, en of en hoe ik je kan helpen.

» Ja, ik meld me aan voor de KoersCheck

Wil je liever eerst op een andere manier kennismaken? Download dan 5 manieren om je organisatie mee te krijgen.

Ondermers die ik geholpen heb

Enkele voorbeelden van klanten die ik geholpen heb:

  • Een financial crime fighter die een nieuw product in de markt wilde zetten.
  • Een afdeling van een multinational die een nieuwe bedrijfsstrategie moest vertalen naar een gedragen afdelingsstrategie.
  • De directie van een bedrijvengroep die een besluit moest nemen over het bedrijvenportfolio.

Slechts enkele plekken per jaar

Ik heb per jaar ruimte voor 10 nieuwe klanten, omdat de workshops maatwerk zijn. Ik wil je goed kunnen helpen, en dat kost tijd en aandacht. Daardoor zijn er dit jaar nog 3 plekken. Lijkt dit je wat? Doe dan de KoersCheck. Dan bekijken we samen wat je het beste kunt doen om op koers te raken.

Naar de gratis KoersCheck

 

Weet je niet zeker welke dienst bij jou past? Of dat de routekaart is of wat anders? Dan kan je ze hier gemakkelijk vergelijken.